7-daagse "Voel je fit" vakantie, voor singles, paren of groepen


Dag 1: Aankomst in uw vakantiehuis in Gradenc. U wordt welkom geheten door gastvrouw en gids Arlette. Zij spreekt Nederlands, Engels, Duits en Sloveens en zal u rondleiden en al uw vragen beantwoorden. Ook is zij degene die u deze week begeleidt bij alle activiteiten en haar tuin en terras in het dorp zijn deze week uw basisplek.

 

Neem vandaag de tijd om te settelen in uw vakantiehuis en geniet van de prachtige groene omgeving. Maak een wandeling rond het dorp.

 

Dag 2: Vandaag beginnen we de dag met een traditioneel Sloveens ontbijt op de basisplek, een ruim overdekt terras in het dorp met prachtig uitzicht.

 

Na het ontbijt maken we een ontspannende en verfrissende wandeling om bekend te raken met uw omgeving deze week.

 

Na de lunch brengen we een bezoek aan de natuurlijke, thermale bron »Klevevž« waar u heerlijk kunt genieten van het heilzame water dat altijd een temperatuur heeft tussen de 21 en 23 graden.

 

Dag 3: We beginnen deze ochtend met een rustige yoga sessie in de tuin van de basisplek.

 

Na de yoga brengen we een bezoek aan een kruidkundig centrum waar u een rondleiding krijgt. Vervolgens gaan we met de gids een wandeling maken over het Herbalium energie pad, met 7 energiepunten.

 

Dag 4: Haal uw wandelschoenen tevoorschijn want vandaag gaan we te voet naar Žužemberk, een mooie, rustige wandeling van ongeveer een uur door het bos.  

 

Aangekomen op de oevers van de rivier de Krka, kunt u genieten van het prachtige uitzicht op het kasteel en de watervalletjes.  

 

We gebruiken een warme lunch op het terras van restaurant Koren, direct aan de rivier. Na de lunch kunt een bezoek brengen aan het kasteel, gaan zwemmen in de rivier of een kano huren (€ 10,00 per uur, niet inbegrepen).

 

Dag 5: Deze ochtend is vrij voor u om uit te slapen of een fijne wandeling te maken.

 

's Middags is er een gezellige workshop waar u uw eigen zeep of crème gaat maken. We gebruiken hiervoor uitsluitend lokale, natuurlijke ingrediënten zoals bijenwas, honing, Lavender etc.

 

Na de workshop bereiden we samen een lekkere Sloveense BBQ voor en 's avonds maken we een gezellig kampvuur.

 

Dag 6: Geniet vandaag van een heerlijke spa dag in Terme Dolenjske Toplice. U heeft de keuze uit 2 programma's: »Hišni bio grozdni« programma met sauna en zwemmen of »Mini Balnea Detox«.

 

Dag 7: Ook deze ochtend begint met een ontspannende yoga sessie. Na een laatste gezamenlijk ontbijt is uw vakantie in Gradenc tot een einde gekomen.