8-daagse "Multi Activity" gezinsvakantie, voor gezinnen met kinderen


Dag 1: Aankomst in uw vakantiehuis in Gradenc. U wordt welkom geheten door gastvrouw en gids Arlette. Zij spreekt Nederlands, Engels, Duits en Sloveens en zal u rondleiden en al uw vragen beantwoorden. Ook is zij degene die u deze week begeleidt bij alle activiteiten en haar tuin en terras in het dorp zijn deze week uw basisplek.

Neem vandaag de tijd om te settelen in uw vakantiehuis en geniet van de prachtige groene omgeving. Maak een wandeling rond het dorp.

 

Dag 2: U bezoekt het adrenalinepark in Otočec, waar u samen ruim 2 uur lekker actief bezig bent onder begeleiding van professionele medewerkers.

Na deze flinke inspanning kunt u genieten van een warme maaltijd in Otočec waarna u een bezoek brengt aan het kasteel.

In de middag gaat u naar Matjaževa domačija in het dorpje Paha, waar u een 150 jaar oud huis bezichtigt dat helemaal in originele staat is teruggebracht.

Vervolgens bekijkt u een interessante film over de typische streekwijn »Cviček« waarna u deze tevens kunt proeven, samen met overheerlijk zelfgebakken brood en eigengemaakte kaas.              

 

Dag 3: Vandaag staat er een flinke wandeling gepland naar Sveti Peter, het hoogste punt in de omgeving (888m), vanwaar u een prachtig uitzicht heeft op de omliggende dorpjes. De heenweg is zo'n 2 uur lopen. Bij aankomst op de top wacht u een snack en een drankje. Vergeet niet om water voor onderweg mee te nemen!

Op de top kunt u de uitkijktoren beklimmen voor een nog spectaculairder uitzicht.

Bij terugkomst in Lašče (ongeveer 1 uur lopen) kunt u genieten van een warme lunch in Gostilna Rojc.

 

Dag 4: Deze dag begint met een vrije ochtend die u kunt gebruiken om lekker te luieren rondom uw vakantiehuis, of om een relaxte wandeling in de omgeving te maken.

's Middags gaat u raften op de Krka (na 15.00u).

U wordt naar Zagradec gebracht, waar uw tocht begint. U eindigt in Žužemberk, een tocht van ongeveer anderhalf uur,  waar u uw diner heeft bij Gostilna Pod Gradu (of Koren).

 

Dag 5: Vandaag is gereserveerd voor een mooie fietstocht (met elektrische fietsen) van ongeveer 25 km.

U vertrekt vanuit Gradenc en fietst via Žužemberk en Stavča vas naar Dvor,  waar u een bezoek brengt aan het ijzer- en metaalgieterijmuseum (met demonstratie metaalgieten).

Van hieruit fiets u verder naar Kote, een prachtig plekje vlak aan de rivier waar een aantal bijenkasten van een lokale imker staan. Hier wordt een heerlijke picknick verzorgd met lokale, huisgemaakt producten en krijgt u uitleg over het bijenhouden en het honingslingeren. U kunt hier ook verse honing en andere bijenproducten kopen.

Na de lunch gaat de tocht verder, via Sadinja vas, terug naar Žužemberk waar u uit kunt rusten op een terrasje en uw diner kunt gebruiken bij een van de restaurants (niet inbegrepen).

 

Dag 6: Deze keer gaat u te voet naar Žužemberk, een mooie wandeling van ongeveer een uur door het bos.

Breng een bezoek aan het kasteel en loop even de winkel of het postkantoor binnen voor een klein souvenir.

Geniet daarna van het terras aan de rivier van gostilna Koren, waar u ook kunt zwemmen of een kano huren (€ 10,00 per uur, niet inbegrepen).

U sluit deze dag af met een geheel verzorgde »čevapčiči« BBQ op de basisplek.

 

Dag 7: Op deze laatste dag brengt u een bezoek aan chocolaterie Berryshka in Obrh, waar u een rondleiding door de fabriek krijgt en daarna kunt proeven van de handgemaakte chocolaatjes en  likeurtjes. Voor de kinderen is er natuurlijk vruchtensap.

's Middags gaat u gezellig zwemmen in de thermaalbaden van hotel Balnea in Dolenjske Toplice waar u tevens uw diner gebruikt.

 

Dag 8: Na een gezamenlijk, traditioneel Sloveens ontbijt op de basisplek eindigt uw vakantie in Gradenc.