7-daagse "Creatief in de natuur" vakantie, voor gezinnen, paren en groepen


Dag 1: Aankomst in uw vakantiehuis in Gradenc. U wordt welkom geheten door gastvrouw en gids Arlette. Zij spreekt Nederlands, Engels, Duits en Sloveens en zal u rondleiden en al uw vragen beantwoorden. Ook is zij degene die u deze week begeleidt bij alle activiteiten en haar tuin en terras in het dorp zijn deze week uw basisplek.

Neem vandaag de tijd om te settelen in uw vakantiehuis en geniet van de prachtige groene omgeving. Maak een wandeling rond het dorp.

 

Dag 2Vandaag beginnen we de dag met een traditioneel Sloveens ontbijt op de basisplek, een ruim overdekt terras in het dorp met prachtig uitzicht.

Na het ontbijt gaan we aan de slag met gips. U heeft verschillende mallen tot uw beschikking.

Terwijl onze gipscreaties drogen maken we een ontspannende wandeling door de omgeving.

Na terugkomst kunt u uw gipsen figuur beschilderen.

De middag is vrij en naar eigen inzicht in te delen.

 

Dag 3: We beginnen de ochtend op de basisplek met het leren bakken van traditionele Sloveense »Potica«, een brood met zoete walnotenvulling.

Als lunch hebben we picknick waar we de zelfgebakken Potica gaan proeven, evenals andere lokale, huisgemaakte streekproducten.

In de middag neemt u deel aan een leuke workshop waarbij u een eigen wenskaart gaat maken die u borduurt en/of decoreert met 3D plaatjes, stickers, steentjes en ander materiaal.

 

Dag 4: Haal uw wandelschoenen tevoorschijn want vandaag gaan we te voet naar Žužemberk, een mooie, rustige wandeling van ongeveer een uur door het bos. 

Aangekomen op de oevers van de rivier de Krka, kunt u genieten van het prachtige uitzicht op het kasteel en de omgeving. Maakt u van deze gelegenheid gebruik om te schilderen, tekenen of fotograferen. 

We gebruiken een warme lunch op het terras van restaurant Koren, direct aan de rivier. Na de lunch kunt een bezoek brengen aan het kasteel, gaan zwemmen in de rivier of een kano huren (€ 10,00 per uur, niet inbegrepen).

 

Dag 5: Deze ochtend is vrij voor u om uit te slapen of een fijne wandeling te maken.

's Middags is er een gezellige en vooral geurige workshop waar u uw eigen zeep of crème gaat maken. We gebruiken hiervoor uitsluitend lokale, natuurlijke ingrediënten zoals bijenwas, honing, Lavender etc.

Na de workshop bereiden we samen een lekkere Sloveense BBQ voor en 's avonds maken we een knus kampvuur.

 

Dag 6: Vandaag staat in het teken van houtbewerking We beginnen met een wandeling naar het bos om takken en ander materiaal te zoeken. Onder het genot van thuisgemaakte thee, limonade en versgebakken koekjes, heeft u vervolgens verschillende opties zoals het maken van een vogelhuisje, een wijnrek of een kaarskandelaar. Ook is er de mogelijkheid om hout te graveren of een foto op hout over te brengen. Laat uw creativiteit bepalen wat u gaat maken.

 

Dag 7: Na een gezamenlijk ontbijt op de basisplek is uw vakantie in Gradenc ten einde gekomen.