Dagtrips

 

In en om Gradenc kunt u genieten van rust, ruimte en frisse lucht.

Maar natuurlijk is er ook volop mogelijkheid tot het maken van leuke dagtrips. Hieronder noemen wij enkele opties. 


Ljubljana

De hoofdstad Ljubljana is 55km van Gradenc, een ritje van 45 minuten. Ljubljana is één van de kleinste hoofdsteden van Europa en heeft een gezellig autovrij centrum met vele terrasjes langs de rivier "Ljubljanica".

 

 


Bloško jezero

Bij dit mooie meertje, dat een uurtje rijden is, zijn een aantal mensen enorm creatief geweest met hout en er zijn dan ook veel verschillende houten sculpturen te zien. Er is een restaurant met terras, speeltuin en u kunt er wandelen, fietsen, zwemmen en vissen. Een aanrader! 

Terme Čatež

Als u met kinderen op vakantie bent dan is Terme Čatež een aanrader. Dit is het grootste waterpark van Slovenië en is ongeveer 50 minuten rijden. U kunt hier makkelijk een hele dag genieten met uw kroost want er is van alles te doen.  

 


Kasteel Bogenšperk

Een van de vele kastelen die Slovenië rijk is, is kasteel Bogenšperk, zo'n 50 minuten rijden, in de buurt van Litija. Het kasteel is vooral populair als trouwlocatie maar er is ook een museum in gevestigd. De kasteeltuin is vrij toegankelijk. 

  

Kumrovec

Kumrovec ligt net over de grens in Kroatië op anderhalf uur rijden en is het geboortedorp van Josip Broz, oftewel Tito. U kunt hier zijn geboortehuis bezoeken, dat gebouwd werd in 1860. Het dorpje telt in totaal 18 huisjes die helemaal in traditionele stijl zijn bewaard en als etnologisch openluchtmuseum zijn ingericht. 


Velika planina

Weliswaar is het 2 uur rijden naar Velika planina maar de rit is absoluut de moeite waard! Op ruim 1600 meter zijn deze uitgestrekte alpenweiden met hun typische houten herdershutjes een genot om over rond te lopen. U komt er met een kabelbaan en kunt dan te voet verder of met een stoeltjeslift. In de zomer lopen de koeien er vrij rond.